Onduline Oluklu Çatı Kaplama Levhaları
Onduline Sistemi çatıların ana bileşeni Onduline HR çatı kaplama levhasıdır. High Resistance = Yüksek Dayanım tipi Onduline levhaları, bitüm emdirilmiş organik elyafla özel bir reçinenin bileşiminden oluşmaktadır. Özel bir yöntemle levhanın bünyesine reçine ile birlikte emdirilen boya, Onduline HR renklerinin en zor koşullarda bile sabit kalmasını sağlar. Onduline HR mükemmel bir su geçirimsizliğine sahip, esnek olması nedeniyle çatlamayan, kesinlikle paslanmayan, küflenmeyen, UV ışınlarına dayanıklı, havadaki kimyasal ve biyolojik maddelerden etkilenmeyen ve bakım gerektirmeyen çevre dostu bir üründür.
Onduline HR kolay uygulanır. Ahşap aşıklı veya kaplama tahtalı, betonarme plaklı, çelik profilli, ısı yalıtımlı veya yalıtımsız, her çatı tipine uygun tespit elemanları ile Onduline HR çok avantajlıdır. Zaman, malzeme ve işçilikten tasarruf sağlar. Çatı maliyetini düşürür. Onduline HR, gerektiğinde rahatça kesilebilir, fire vermez. Özel esnek yapısı nedeniyle çatlamaz, darbelerden etkilenmez. Düz veya eğrisel yüzeylere, az eğimli veya dik çatılara ve cephelere aynı kolaylıkla adapte olabilir.
Shingle Çatı Kaplama
Shingle Nedir ?
Shingle eğimli çatılarda, çatı kaplama amacıyla kullanılan su izolasyon malzemesidir. En son teknoloji kullanılarak tasarlanmış, her türlü detay göz önüne bulundurularak aksesuarları üretilmiş, çağımızın en çok tercih edilen çatı kaplama malzemesidir. Her zevke, her bütçeye, her detaya rahatlıkla uyum sağlayarak ömür boyu güvenle yaşayacağınız bir çatı oluşturur.
Temel madde olarak fiberglass şilte kullanılarak imal edilmiştir. Fiberglass şiltenin üzeri shingle'a özel, asfalt bitüm ile kaplanır. Bu nednle shingle, bozulmaz, yüksek sıcaklık değişikliklerinden etkilenmez ve suya mükemmel bir şekilde direnç gösterir.
Bitüm katmanını UV ışınlarından koruyan, solmaz ve renkli seramik granüller gömülerek en üst tabaka kaplanır. Bu granüller, yüksek sıcaklıklarda yapılan seramik kaplama işlemi ile renklendirilmiştir. Silis kum katmanı Shingle'ların birbirine yapışmasını önler ve onların daha güvenli taşınmasını sağlar. Shingle'a gerçek gücünü veren NATÜREL TIA-JUANA BİTÜM ve SERAMİK GRANÜLLER dir.
Neden Shingle ?
Ülkemizde yüzyıllardır çatı kaplama malzemesi olarak kiremit kullanılır. Geleneksel olarak hala bu ürün kullanıla gelmektedir. Fakat "Akmayan çatı olmaz" deyimini halkın ağzına yerleşmesinden de anlaşılacağı gibi kiremitin yaşattığı sorunlar yaygın olarak bilinmektedir ve kanıksanmıştır.
Shingle Çatı Kaplaması aşağıda yer alan özelliklerinin tamamı ile akan çatının bir kader olmadığını, doğru malzeme ile doğru uygulanana bir çatının büyük avantajları olduğunu ortaya koymaktadır. Kırılmayan kiremit shingle çatı sistemi eviniz yıkılıncaya kadar tam işlev görür. Yıllar geçtikçe çatınızı ve evinizi korumaya devam eder.
Amerika'da evlerin %90'ı yine Avrupa'da evlerin büyük bir oranı kırılmayan kiremit shingle çatı sistemleri ile kaplanmaktadır. Shingle'ın çatılarda kullanılabilecek en sağlıklı ve en ideal çatı malzemesi olduğu tüm dünya tarafından kabul görmüştür.
Membran Çatı
Çatınız bakım ve temizlik gerektirmeyen, tamamı yanmaz, paslanmaz ve ısıya dayanıklı olan ürünler ile kaplanan çatı ve duvar temel cepheler, en az 80-100 yıllık bir dayanıklılık süresine sahip. Çatı ve cephe kaplamalarında tasarıma uygun pek çok farklı sistem alternatifi sunan en dikkat çekici sistemlerinden biri Arduvaz Membran Sistemler. Hem çatı hem de cephe uygulamalarında kullanılan Membran Arduvaz Sistemler, ön ve arka yüzeylerinde montajı kolaylaştıran ısınarak yapışan bir sisteme sahip toplardan oluşuyor.
Etkileyici bir görünüme sahip olan bu sistem, top şeklindeki rulolardan oluşur düz siyah ve kumlu olarak ikiye ayrılıyor. Hemen hemen tüm eğik yüzeylere kolaylıkla uygulanabilen ebatlarının küçük olması nedeniyle çatılardaki kuşluk (güvercinlik), havalandırma çıkışları, baca ve kalkan duvarları gibi karmaşık yüzeylerin kaplanmasını kolaylaştırıyor.
Uzun kullanım ömrü, bakım gerektirmemesi, estetik değerleri ve çevre dostu olması sebebiyle geleceğin malzemesi olarak nitelendirilen Membranların gri, yeşil, kırmızı, renk alternatifleri ile mebranın benzersiz doğal estetiğini sektörün kullanımına sunuyor.
OSB Nedir?
OSB, anavatanı Amerika ve Kanada olan, Oriented Strand Board kelimelerinin baş harflerinden oluşan ve Türkçeye Yönlendirilmiş Ahşap Levha olarak tercüme edebileceğimiz mühendislik ürünü bir ahşap levhadır. OSB, belirli büyüklükteki yongaların (strand) yönlendirilerek birbirine 90 derece gelecek şekilde serilmesiyle oluşan 3 katmandan ibarettir ve ürünün maksimum çekme ve eğilme değerlerine sahip olmasının en önemli sebebi budur. Kesinlikle unutulmaması gereken bir nokta OSB’nin basit bir yonga levhadan çok daha üstün olduğu, çoğu yerde kontrplak ile eşdeğer hatta daha mukavemetli olduğudur. Mukavemet değerlerinin bu denli iyi olması OSB’nin kullanım alanlarını artırır.
Kullanım alanları
Son 10 yılda tüketimi 2 katına çıkan OSB’nin kullanım alanları Amerika ve Avrupa ya göre kıyaslandığında ülkemizde şimdilik çok kısıtlıdır. OSB tüm dünyada genel olarak kontrplak yerine geçebilecek bir malzeme olarak kabul görmektedir.
Ülkemizdeki en geniş kullanım alanı ise çatı kaplama malzemesi olacaktır. OSB’nin genel kullanım alanlarını sıralayacak olursak;
• Çatı kaplama; Kar ve Rüzgâr yüküne her açıdan dayandığı için, her noktası aynı sağlamlıkta ve ekstra sert olduğu için tercih edilmektedir.
• Duvar Kaplama; Dış kaplamalar için yüksek güç ve gerilebilme performansına sahiptir.
• Hafif çelik iskeletli ev yapımı,
• Zemin kaplama; Her türlü alt döşeme işlerinde,
• Vinil ve fayans altlarında,
• Ahşap iskeletli ev yapımı,
• Her türlü prefabrik yapı,
• İ kirişlerde; uzun açıklıklara izin veren yüksek kalitede bir destek sistemi sağlar,
• Yapısal amaçlı, izolasyonlu paneller,
• Ağır makine ambalajlarında,
• Perdeleme ve kaplama.